21 oktober 2021

Nice to meet ...

In dit blogbericht interview ik één van onze teamleden. Vandaag is het de beurt aan Cindy, één van onze yogaleerkrachten. Veel leesplezier!

Hellow Cindy! Vertel eens wat meer over wie jij bent en wat jij doet binnen Sousvenir.

Sinds een 2-tal jaar geef ik yoga bij Sousvenir en dit op maandagavond en woensdagavond. Nu en dan organiseer ik ook een workshop ouder & kindyoga.

Wat is jouw grootste drive om dit te doen?

Yoga is echt mijn passie. Toen ik begon met lesgeven viel alles op zijn plaats. Ik kan hier mijn creatieve en spirituele ei in kwijt en ik vind het ook zalig om mensen wat rust te kunnen geven in deze drukke tijden. En natuurlijk hoop ik dat ze die rust ook kunnen behouden in hun leven naast de mat.

Vertel gerust ook hoe je je activiteiten nog zou willen uitbreiden, een ruimer aanbod creëren om meer mensen te bereiken.

Mijn hart ligt vooral bij de iets rustigere yogastijlen en meer bepaald bij Yin Yoga en Restoratieve yoga. Nu probeer ik in mijn lessen hiervan steeds een aantal elementen te integreren, maar ik ben al een tijdje van plan om een yogareeks te organiseren met de nadruk op het helende, herstellende aspect van yoga. Maar door een druk najaar stel ik dit nog even uit tot na de herfstvakantie.

Ook hoop ik ooit een reeks tieneryoga te kunnen opstarten. Deze leeftijdsgroep zou zoveel baat hebben bij yoga, maar het is net ook de doelgroep die het moeilijkste te bereiken is. Er staan al zoveel hobby’s en to do’s in hun agenda dat er jammer genoeg meestal geen tijd meer overblijft voor yoga. Al voel ik wel dat hier vraag naar en interesse voor is.

Wat doe je hiernaast in je professionele leven?

Ik werk al 22 jaar bij Roularta. Sinds mei 2021 heb ik een nieuwe job binnen datzelfde bedrijf en werk ik nu op de marketingafdeling van De Zondag, Steps en De Streekkrant. Het voelt als een compleet nieuwe job in een vertrouwde omgeving.

Wat wilde je worden toen je jong was?

Toen ik heel jong was astronaut of archeoloog maar later heb ik mijn doel wat bijgesteld.. Het liefst van al wou ik danslerares of choreografe worden.

Op welke persoonlijke prestatie ben je trots? 

Mijn 2 kids, ondertussen al bijna 12. Ik vind het nog elke dag een geschenk dat zij er zijn en een zaligheid om hen te zien opgroeien. Voor een tweeling zorgen is niet zo evident, zeker niet de eerste jaren, maar zij zijn ongetwijfeld mijn mooiste geschenk ook. Zolang zij happy zijn ben ik het ook.

Wat is jouw grootste passie?

Yoga natuurlijk, en dansen én dieren, maar vooral het leven op zich. Ondanks de soms mindere momenten blijf ik het zo fascinerend vinden, de weg die je aflegt, de mogelijkheden van je lichaam en je geest, de mensen die op je pad komen, alle emoties die ons leven kleuren..

Al vraagt het soms moed om het leven te leiden dat jij voor ogen hebt.. Soms is het heel moeilijk om een goed evenwicht te vinden tussen alles wat we moeten en alles wat we willen en wensen.