25 november 2021

Let's talk some more...

Vandaag opnieuw het woord aan Cindy, over haar kennismaking met yoga en wat dit haar gebracht heeft. Enjoy!

Wanneer ben je met yoga begonnen? 

Zo’n 10 jaar geleden, net nadat mijn tweeling geboren was. Ik wou terug starten met dansen maar ik vond nergens nog aansluiting bij een groep met “leeftijdsgenoten”. Dan heb ik eens een paar yogalessen uitgeprobeerd en ik was verkocht.

Wat is je favoriete yogahouding?

Child’s pose (is dat niet iedereen zijn favoriete pose?) en alle krijgerhoudingen omdat die zoveel kracht en energie geven.

Kan je ons uitleggen wat belangrijke aandachtspunten zijn tijdens deze houding?

  • Child’s pose: met de knieën op de breedte van de mat (of dichter bij elkaar indien minder ruimte in de heupen), je buik en hoofd laten zakken op de mat, de armen voor je uit of ontspannen naast je benen. Geef je helemaal over aan de zwaartekracht, enjoy & relax!
  • 1e krijger / Virabhadrasana I
  • 2e krijger / Virabhadrasana II My favourite van de krijgerhoudingen : 1 voet aan de voorkant van de mat, de achterste voet plat op de mat 90° graden richting de lange kant van de mat. Als je een lijn zou kunnen trekken van je voorste hiel dan loopt die recht door het midden van je achterste voet. Voorste knie komt niet over de enkel. Je armen zijn gespreid en je kijkt over de middenvinger van je voorste hand. Schouders en nek ontspannen… en voel je (wils)kracht!
  • 3e krijger / Virabhadrasana II : zalige combi van kracht & balans.. lukt de ene dag al beter dan de andere

Wat is je minst favoriete yogahouding?

Alle armbalansposes..

Wie inspireert jou en/of zou jij graag eens ontmoeten?

Ik ben grote fan van Kata Van Doesselaar. Een Hongaarse yogateacher die op Ibiza woont. Ik kan me heel erg vinden in haar stijl en manier van denken en lesgeven. Ik zou super graag eens een retreat bij haar volgen waar 2 liefdes samenkomen : mijn liefde voor Ibiza én yoga.