12 februari 2022

The crown aka Corona ;)

De Corona crisis, het raakte ons allemaal en hoe we daarmee omgingen is voor ieder een zeer persoonlijk verhaal. Vandaag het woord aan Cindy, een inkijk in haar Corona life episode.

Hoe heb jij het afgelopen jaar 2020 ervaren, de Corona crisis met bijhorende lockdowns en hoe ervaar je de huidige wereldsituatie?

Je mag het niet luidop zeggen, maar de eerste lockdowns voelden als een verademing. Eindelijk eens uit de rat race kunnen stappen zonder je te moeten verantwoorden. Er kwam tijd en vooral vrijheid op ons af, terwijl heel veel mensen dat net andersom beleefden.

Wat is er gewijzigd in jouw mindset sinds het begin van deze crisis?

Het waarderen van spontane ontmoetingen (die veel energie geven) t.o.v. het maanden op voorhand plannen van een etentje of ontmoeting en er dan tegenop zien omdat de agenda het tegen dan al niet meer toelaat (= energievreter)

Zijn er wijzigingen in je prioriteiten?

Meer nee zeggen tegen allerlei zaken die er voor zorgen dat de agenda toch weer ongewild vol loopt.. Ik neem me voor om vanaf nu toch 1 x per maand een lockdown-weekend in te lassen met enkel tijd voor mezelf en mijn gezin.

Wat is jouw number one self care ritueel op dit moment? 

’s Morgens een uurtje vroeger opstaan dan eigenlijk nodig is, een kwartiertje of langer mediteren, een korte yogaflow en dan een koffietje.. en dan kan er mij niets meer gebeuren die dag

Heb je tips voor onze lezers?

Tijd nemen voor jezelf, ook al is het maar een paar minuten, om even stil te staan, terug te verbinden met je adem en ook met jezelf. Ook al heb je het gevoel daar net de tijd niet voor te hebben. Zo’n paar momenten per dag terug opladen doet wonderen.

Als je overal zou kunnen wonen, waar zou je dan wonen?

Did I mention Ibiza? ;))