25 oktober 2021

Synchronicity of the phoenix

Synchroniciteit, jullie kennen het waarschijnlijk wel, maar sinds begin september is het bij mij precies elke dag vuurwerk. So a little story about yesterday.

Gisteren, zondag, was ik in de tuin aan het werken onder de stralende herfstzon, de groententuin opruimen, de laatste groenten oogsten, de tomatenplanten uit de serre verwijderen. Voor het eerst sinds jaren had ik hier deugd van, meestal zag ik op tegen de opkuis, maar deze keer voelde ik zo’n enorme rust om dit te gaan aanpakken.

Ella ging in bad en af en toe ging ik even checken of ik haar haar moest helpen wassen of spoelen enz. Haar muziekbox stond aan met haar favoriete playlist. Ik kom binnengewandeld met m’n eigen oortjes in waarmee ik naar een soort energetische track aan het luisteren was. Op haar box speelt het liedje Phoenix van League of Legends, één van haar favorieten met een heel mooie tekst 😉 Exact op het moment dat ik het phoenix nummer herken zegt de stem in m’n oren: Just like a phoenix, you will rise from your ashes. I’m like MAGIC! Een diep gevoel van vertrouwen stroomt door heel m’n lijf. I know and I remember.

Phoenix, League of Legends

What are you willing to lose?
You cover your wounds, but underneath them
A million voices in your head that whisper, ”Stop, now”
Another twist of the knife, turn of the screws
It’s all in your mind and it’s fighting you
Arm yourself, a storm is coming
Well, kid, what you gonna do now?
It’s your reflection looking back to pull you down

So are you gonna die today or make it out alive?
You gotta conquer the monster in your head and then you’ll fly
Fly, phoenix, fly
It’s time for a new empire
Go bury your demons then tear down the ceiling
Phoenix, fly

And now you’re playing with matches
Come out of the ashes underneath you
A million voices in the crowd they’re screaming, “Stop, now”
We’ll let ‘em swallow their pride, you’re turning the tide to true believers
Got them in the palm of your hand, you’re playing God now
What you gonna do now?
It’s your reflection looking back to pull you down

So are you gonna die today or make it out alive?
You gotta conquer the monster in your head and then you’ll fly
Fly, phoenix, fly
It’s time for a new empire
Go bury your demons then tear down the ceiling
Phoenix, fly

Ik ga terug naar buiten in de tuin. Twee zware gieters water vullen voor de laatste planten in de serre. Op het moment dat ik beide gieters ophef zegt de track in m’n oren: Drop all your burdens, NOW! I’m like: LOL ok dan 😆

En net zoals deze quote zegt, all that matters is dat jij weet dat je naar de plaats gaat waar je altijd al hebt thuisgehoord. En synchroniciteit en andere tekenen van dieren of cijfers kunnen daarin een heerlijke bevestiging geven. Ik ben ZO zeker van mijn pad de laatste weken, it’s like the universe pushes me and pushes me beyond all possibilities. Ik stretch mezelf om dieper en dieper te gaan, loslaten wat niet meer bij me hoort en met een enorme overgave en vertrouwen mijn weg te gaan. I’m beyond powerful and so are you. Fijne dag lieve mensen xx