17 november 2021

2kilo 250 en 45 cm :)

Dit korte fragmentje schreef ik vorig jaar op wereldprematurendag voor Ella, als herinnering aan haar geboorte. Het krijgt hierbij ook een plekje op deze blog. This girl, she made me mother.

Ella, geboren op 35 weken zwangerschap, onverwacht nadat ik vruchtwater begon te verliezen op een goeie 33 weken. Uiteindelijk door te weinig vruchtwater op 35 weken geïnduceerd. Ik moest en zou zonder epidurale bevallen. Dat wou ik haar geven, een start zonder verdoving. Na de bevalling, toen ik de gynaecoloog bijna een stamp gaf omdat hij de moederkoek te snel probeerde los te krijgen, werd ik in slaap gebracht. “Als je nu niet stopt, zei ik tegen de gyn, dan stamp ik je (met m’n voet net naast z’n hoofd in zo’n bekken).

We zullen haar in slaap moeten brengen zei hij. Ik liet dit gebeuren, ik was moe. Door die ingreep en doordat ik teveel bloed verloren had kon ik Ella pas een goeie dag nadien voor het eerst zien en twee dagen later pas voor het eerst vasthouden. Alles was als een soort waas. Een zachte, rustige ziel zei de verpleegster me. Ik was toen nog niet waar ik nu ben om dat te begrijpen. Ik was angstig voor wat de impact op haar zou zijn en hoewel ik uiterlijk vrij goed met de situatie leek om te gaan was ik langs binnen versteven.

Ik bleef 8 maanden thuis bij haar en gaf haar na vijf weken afkolven uiteindelijk 8 maanden borstvoeding. Ik gaf haar werkelijk alles wat ik nog in me had om te compenseren dat ik haar geen volledige zwangerschap had kunnen dragen. Ik gaf veel teveel en wou zo goed als niemand in m’n buurt.

De gynaecologen hadden geen verklaring waarom ik te vroeg bevallen was. Ik weet nu dat oude zielen en sterrenkijkers soms gewoon komen als de energie hoog genoeg is om te komen. Omdat ze op een kosmische piek aan energie willen geboren worden als ziel. En uiteindelijk bereidde ze me voor op wat met Otto zou volgen.

Uiteindelijk nam ik haar na een paar dagen couveuse, tegen het advies van de neonatologen, mee naar huis. Ik moest tekenen dat het op eigen risico was, ik kwam thuis en dacht, what did I do 🙂

Dit kind, ze leert me zoveel. Ze leert me om mild in het leven te staan voor mezelf en voor anderen. Ze leert me om naar de essentie te kijken ipv de illusie. Haar grote ogen, ze staan symbool voor haar grote hart. Een hart dat overloopt van liefde voor al wat is. Ze leert me dat deze generatie kinderen geen eindeloze theorie nodig hebben, want die kennen ze al uit vorige levens. Ze hebben een veilige omgeving nodig van waaruit ze hun volledige potentieel kunnen ontwikkelen.

Shine bright my girl!