Mind + body = balance

Mindfulness leert om de drie grote pijlers van een mens – gedachten, emoties en lichamelijke gewaarwordingen – terug in balans te brengen. Je leert ze alle drie observeren en in een ruimer perspectief te zien.

Door alles vanop afstand te bekijken, kun je betere keuzes maken in jouw leven.

praktijk sousvenir

Mediteren


Mediteren is leren stilstaan bij jezelf en bij wat je denkt, voelt en ervaart in je lichaam. Je leert vooral dat je niet kiest wat je voelt en denkt, maar dat je wel zelf kan kiezen hoe je ermee omgaat. Zonder zweverig te zijn. Breng je gedachten en hartslag tot rust om bewust de impulsen van je lichaam te voelen. Laat de spanning op je spieren los en ontdek het helend effect, zowel voor lichaam als voor geest.

Je merkt dat je nadien bewuster in het leven staat. Voor dagdagelijkse dingen, maar net zo goed voorde grote keuzes die je op jouw levenspad tegenkomt.

Daphne Neve


Een tijdschrift op de luchthaven opende in 2006 de wereld van mindfulness voor Daphne Neve. Zowel vanuit persoonlijke interesse als professionele motivatie ging ze zich er verder in verdiepen.

Intussen past Daphne als neuropsycholoog mindfulness en meditatie toe op patiënten in de neurorevalidatie en het pijncentrum van AZ Delta Roeselare. Het is meer dan bewezen dat deze therapieën kunnen helpen bij chronische pijn. In de cursus ‘8 wekentraining’ leert Daphne je zelf de basisprincipes van mindfulness. Mindfulness neemt niet je stress en je problemen weg, maar leert je een andere relatie aangaan met jouw ervaringen. Zo kan mindfulness jouw leven op een positieve en constructieve manier ingrijpend veranderen. De hype is al een tijd voorbij, de efficiëntie is tijdloos.
praktijk sousvenir