Psychologie

Liesbeth Becu is licentiaat in de klinische psychologie en verdiepte zich verder in de vroegkinderlijke ontwikkeling en hechtingspatronen via verschillende opleidingen waaronder babyobservatie volgens Esther Bick.

Afgestudeerd als psychologe ging ze aan de slag bij een Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg. Ze liep er al snel aan tegen structuren van financiering, diagnosestelling, zeer nauwe behandelpaden, hoge werkdruk en weinig focus op persoonlijke groei van de hulpverleners. Het werken in de geestelijke gezondheidszorg en het samenwerken met diverse scholen, duwde haar met haar neus op de feiten dat er zoveel preventief werk nodig is in onze maatschappij! Enerzijds om de instroom in de geestelijke gezondheidszorg en het problematiseren van normale verwerkingsreacties te temperen. Anderzijds door cliënten minder afhankelijk te maken van een hulpverleningssysteem die inzet op symptoombestrijding en niet op de mens als geheel. Ze wou haar eigen weg zoeken!

In 2017 richtte ze Sousvenir op met als intentie preventief in te zetten op geestelijke en lichamelijke gezondheid. We gaan in het leven allemaal door heel wat uitdagingen en het is vaak moeilijk om in elke situatie krachtig te blijven staan. Tijd nemen om te herbronnen en dicht bij jezelf te zijn is o zo nodig in een maatschappij waarin we altijd maar bezig zijn. Soms komen we echter terecht in een neerwaartse spiraal waarbij we hulp nodig hebben om ons leven terug op te bouwen. Hiervoor kunnen zowel volwassenen als kinderen bij haar terecht.

Voor wie?

  • Voor mensen die geïnteresseerd zijn in persoonlijke groei en ontwikkeling.
  • Voor mensen met een gebrek aan energie en burnout klachten.
  • Voor kersverse moeders met postpartum klachten, met een huilbaby, of waarbij de eerste maanden na de bevalling door één of andere factor moeilijk lopen. Contact met Liesbeth opnemen kan via Liesbeth.Becu@sousvenir.be