Sousvenir - the gang

Cindy Lecointre

Geboren op 5 november in het zonnige jaar 1976. Ik woon samen met Korneel en onze tweeling Emiel en Manou, 2 poezen en adoptiehond Fien in Roeselare.

Altijd had ik al interesse in spiritualiteit in combinatie met een passie voor dans en beweging. Stilaan heb ik zo mijn weg gevonden in de wereld van yoga en meditatie. In 2017 heb ik de inspirerende opleiding tot kinderyogadocente bij Amba-Amba afgerond. En sindsdien sta ik te popelen om mijn matjes uit te rollen en kinderen en tieners kennis te laten maken met yoga. De afwisseling tussen de kinderyoga en yoga voor de “grote” mensen blijft ook heel boeiend.

In het najaar van 2017 volgde ik de teacher training Yin Yoga voor volwassenen (Gent, Anat Geiger – Marcel van de Vis), de 2e module staat op de planning voor het voorjaar 2019. Ondertussen volg ik regelmatig workshops en wil ik me graag verder blijven verdiepen in yoga.

De yoga die aangeboden wordt is niet echt in 1 vakje onder te brengen, eerder een mix van yin & yang, dynamische yoga met focus op souplesse maar waar ook altijd ruimte is voor een stuk meditatie/bewustwording en relaxatie. Iets waar we te weinig aan toe komen in de huidige maatschappij. Even op de pauzeknop drukken voor we terug van onze mat in de buitenwereld stappen.

Hadewych Ureel

Mijn yogaverhaal nam een voorzichtige start na mijn afstuderen. Door een tijd in het buitenland te vertoeven werd ik door de surfmicrobe gebeten. Ik ondervond de voordelen van yoga voor surfers: lenigheid, kracht, een leeg hoofd, focus en vooral ook geduld om op die ene golf te wachten die je zo'n heerlijk gevoel geeft wanneer je hem afsurft...

Later merkte ik ook de positieve werking van yoga en meditatie wanneer stress en drukte op de werkvloer verminderden nadat ik naar de yogales geweest was. We surfen allemaal dagelijks op de golven van het leven, daarvoor komen de technieken die je door yoga & meditatie leert zo goed van pas!

Ik volgde de internationaal erkende RYS200 yoga teachertraining bij Yogalife, restorative yoga teachertraining bij Sue Flamm, de 500TTC met Robert Boustany, alsook heel wat meditatietrainingen. Ik blijf me constant bijscholen om me verder te verdiepen in alles wat met deze roeping te maken heeft. Verschillende coachingopleidingen gaven en geven me handvaten om als integrale coach met mensen te werken en ze op hun pad te begeleiden. Ik zie het als mijn missie om de mensen waarmee ik werk, een kwalitatieve begeleiding te geven.

Door zelf te mogen ervaren hoe yoga, meditatie en mindfulness mijn leven dagelijks beïnvloeden, vind ik ongelooflijk veel voldoening in mijn beroep als yogadocent en coach. Die passie en toewijding deel ik graag met jullie!

Liefs
Hadewych

Trui Verhelle

Ik zag het levenslicht in 1963 in Roeselare, ben gelukkig getrouwd met Dominique en fiere mama van Pieterjan (‘90) en Hanne (‘93). Naast mijn job als voedingstechnoloog ben ik in mijn vrije tijd graag creatief bezig: keramiek, bloemschikken, tuinieren, koken… Ideeën vormgeven staat hierbij centraal.

In 2012 begon ik met yoga en werd het me duidelijk dat het vormgeven en ontwikkelen van een yogahouding een heilzaam en rustgevend effect teweegbrengt.  Ik volgde enkele workshops aan de yogaschool Trikon in Beernem maar nam al vrij snel de beslissing verder te gaan met een intensieve 2-jarige opleiding tot yogaleraar. Ik blijf me ondertussen verder verdiepen via een vervolmakingscursus en een stage in Italië bij de inspirerende yogaleraar Heinz Grill…..

Yoga brengt me rust, helpt me om mijn gedachten en mijn lichaam in balans te houden en verder te ontwikkelen. Ik wil graag deze mentale en lichamelijke ontwikkeling aan andere mensen doorgeven. In de yoga die wordt aangeboden leer je vanuit je gedachten en door het ontwikkelen van opmerkzaamheid en concentratie je yogahouding (esthetisch) vormgeven. Concrete voorstellingen en gedachten sturen de yoga-oefeningen. Het denken wordt hierdoor helderder en meer geordend. Rust en een wijdte-ervaring worden hierdoor gecreëerd. Hierbij is er ook een sterke link naar het dagelijks leven: bewust worden van je gedachten is ook daar een belangrijke stap in je persoonlijke ontwikkeling.

 

 

Delphine Delchambre

Namasté! Ik ben Delphine en mijn passie voor yoga begon bij het leren kennen van de yogafilosofie een zestal jaar geleden. Ik stapte binnen in het huis van mijn lerares en wist meteen dat ik op de juiste plek terechtgekomen was. Sindsdien heeft yoga me nooit meer losgelaten.

Terwijl ik in het begin van mijn yogareis vooral genoot van het mij verdiepen in filosofie, meditatie en een meer therapeutische aanpak, ben ik de afgelopen jaren verkocht geraakt aan de vloeiende en uitdagende stijl van Vinyasa yoga, ofwel "bewustzijn in beweging".

Ik genoot een Yin Yoga opleiding bij Marcel Van De Vis en Anat Geiger en train, de wereld rond, bij verschillende leraren met nadruk op Vinyasa yoga. Ik schoolde mij ook bij in massage en heb een passie voor dans die ik graag in mijn persoonlijke yogasessies verwerk.

In mijn lessen focus ik op ademhaling en lichaamsbewustzijn, het begrijpen en voelen van houdingen en ons lichaam, het hier en nu komen in stilte of beweging en het verbinden van mensen.

Ik kijk er naar uit jullie binnenkort op het matje te zien en samen onze interesse en liefde voor yoga te delen!

Maddy Heath Kelly

I've been practicing yoga for about 7 years now and my journey started for the physical benefits of yoga. I had a back injury from a car accident and yoga helped with this. Later in my journey I realised how it was also helping me mentally and emotionally.

During stressful times at work and with family illness I found the mindfulness aspect of yoga helped me feel less stressed.

A few years later I started going to acroyoga classes as well, learning to coordinate poses with a partner. This was a lot of fun and to be successful it requires mutual trust between partners.

In 2018 I went travelling around Asia with my boyfriend for 12 months. When we were in India I went to many yoga classes and this was when I started to dream about doing my yoga teacher training.

In June 2018 I completed the RYS 200 hour yoga teacher training course in Bali which was an amazing experience for me. The training included meditation practice and spirituality lessons with a Buddhist monk. After that I taught yoga classes at hostels for other travellers we met on our journey.

This year I was teaching a weekly "mindful yoga" class for care workers in England. This was a mixture of hatha and vinyasa styles of yoga, with extra focus on coordinating the breathing with the poses. I am a registered psychiatric nurse and bring some of these skills like mindfulness, openness and compassion into my yoga classes.

I have also taught "partner yoga" workshops for parties and would love to offer something like this again!

I am now living in Belgium with my boyfriend and learning Dutch! At the moment I can teach yoga in basic Dutch and in English. I'm completing extra training to also teach "restorative yoga".

Groetjes,

Maddy