Liesbeth Becu

You’re given the wounds you’re meant to heal and help others heal within themselves.

Terug naar de bron

Sousvenir is ontstaan vanuit een jarenlange zoektocht naar mezelf, de essentie, de kern, wie ben ik au fond, los van alle schmück, los van de identiteit die ik droeg. De zoektocht naar mijn ‘internal sun’. Kinderen staan vaak veel dichter bij hun kern dan volwassenen. Daarom werk ik ook enorm graag met de hele kleintjes en hun ouders. Je kan nog zoveel preventief werk doen.

We hebben zo’n vreemde patronen in onze maatschappij waarbij kinderen door de jaren heen bedolven worden onder identiteiten die niks met hun ware zijn te maken hebben. Volwassenen hebben vaak de opdracht om zich hier terug van los te maken. Heel vaak komt dit na een burnout, ziekte, … Dan zie je mensen de klik maken. Leef ik vanuit m’n hart en waarom doe ik wat ik doe?

Als kind waren dansen en zingen m’n leven. Daar ontdekte ik mijn aanleg tot spiritualiteit. Het eerste kunstoptreden dat ik danste heette Sousvenir en ging over het thuiskomen in jezelf, een onderkomen vinden, dicht bij je kern komen, een warme plek vinden om te herbronnen. Dat kunstoptreden betekende een enorme ommekeer in m’n leven. Er zijn zo van die kantelpunten die je richting geven en dat was er voor mij één van.

 
Never doubt your purpose.

Innerlijke kracht

Naast de hele kleintjes ben ik gaandeweg ook volwassenen beginnen begeleiden in hun transformatieproces en nu is dit eigenlijk het grootste aandeel van wat ik doe. Heel veel mensen voelen op dit moment het verlangen om meer vanuit hun hart te gaan leven. Ze zien echter niet altijd goed welke stappen daarvoor nodig zijn. Daar samen naartoe kijken en onderliggende twijfels en angsten naar boven halen is zeer waardevol.

Ik heb veel bewondering voor m’n cliënten en voor de kracht die ze hebben om in hun persoonlijke kelder te gaan rommelen en opruimen. In het begin van een begeleidingstraject werken we vaak wekelijks, afhankelijk van hoeveel ondersteuning er nodig is. Daarna evolueert de frequentie. Ik werk sowieso graag met een krachtig begin, zo zitten we er meteen helemaal in en kan ik het proces goed op gang duwen. De consultatieprijs is €100 per sessie. We werken meestal 75min. Online consultaties zijn ook mogelijk.
De wachttijd voor een consultatie is een twee à drie tal weken. Voor acute situaties maak ik echter sneller plaats, dit gaat dan vooral om postnatale blockages en kleine baby’tjes die dringend ondersteuning nodig hebben.

Over de terugbetaling van psychologen is er momenteel heel wat te doen in de media. Het programma dat op tafel ligt houdt echter heel wat beperkingen in en brengt voor zowel psycholoog als cliënt heel wat regels met zich mee. Regels die in mijn ogen het begeleidingsproces van de cliënt niet gunstig beïnvloeden. Ik zal dus niet intekenen op dit programma waardoor consultaties bij mij niet terugbetaald worden via dit akkoord. Weliswaar zal ik, om mensen tegemoet te komen waarvoor de consultatieprijs te hoog is, twee consultaties per week op donatie werken met een minimum van €50 per consult. Gelieve mij via mail te informeren indien je hiervan gebruik wenst te maken.