Yoga, say why?

Elke dag schrijven we aan ons eigen verhaal, een verhaal dat groter is dan het afvinken van to-do lijstjes. Een verhaal dat gaat over keuzes maken, beslissingen nemen, onze eigen innerlijke stem ontdekken. Een stem die ons motiveert, ons hoop geeft, ons stimuleert om te vertrouwen en te geloven in onszelf.

Elke dag schrijven we aan onze toekomst. Vaak bewust, echter veelal onbewust. Elke actie, hoe klein ook, heeft impact op wie we zijn, wie we worden en op onze omgeving. Tijd nemen om te herbronnen en dicht bij jezelf te zijn is belangrijk in een maatschappij vol afleiding van de essentie.

Sousvenir als naam voor een yoga studio. Het draagt zoveel in zich. Onder-komen, jezelf als veilige haven ervaren, als onderkomen, als rustpunt, als bron. Een rustpunt buiten jezelf ervaren, een plek waar je naartoe kan om op te laden, om te herbronnen, ... Een plek die souvenirs uitdeelt die je altijd bij je kan dragen. Een warme plek.

Onze filosofie

In onze yoga lessen ligt de nadruk op verschillende aspecten:

  • Flexibiliteit: Mensen die vastzitten in hun lichaam zitten heel vaak ook vast in hun geest. Het losmaken van jezelf, lichamelijk en geestelijk doet zoveel deugd. Je durft nieuwe uitdagingen aangaan en wegen inslaan!
  • Focus: Neem elke week een moment om dicht bij jezelf te komen, te bewegen op het ritme van je ademhaling en te focussen op een nieuwe intentie. Dat hoeft niet groot te zijn, ook kleine intenties kunnen een enorme impact hebben op je week. Voorbeelden van intenties zijn: lachen naar iedereen die voorbij komt, op tijd aan dingen beginnen zodat je je niet moet opjagen, op tijd gaan slapen, elke dag een half uurtje lezen, tijd maken voor je hobby, elke dag om 6u opstaan om te mediteren, ...
  • Bewustwording: Een bewust leven is niet altijd makkelijk, maar het voegt zoveel rijkdom toe aan je leven. Waar kies jij elke dag bewust voor? Welk doel heb je voor ogen? Waar wil je naartoe met je leven? Stel je je soms die vraag? Denk eens na: wie wil je zijn binnen vijf jaar? Op persoonlijk vlak, op relationeel vlak, als ouder, op werk vlak. Schrijf dit op. Neem alle beslissingen vanaf nu in de richting van je doel!
  • Dromen: We leven in een maatschappij die zeer negatief is ingesteld. Die ons doet geloven dat negatief gelijk staat aan realistisch en positief aan onrealistisch. Een maatschappij waarin dromen vaak afgedaan worden als ‘toch niet haalbaar’. Is dit wat we voor onszelf willen? Meer nog, is dit de boodschap die we willen voorleven en meegeven aan onze kinderen? Als er niemand meer durft dromen en gek doen, wie zal de wereld dan kleur geven?

De toekomst is aan de dromers, want zij zijn degenen die zorgen voor verandering. 

 

 

Dit zou wel eens de mooiste foto kunnen zijn van m’n dochter. Ze was vier en ging op woensdag niet naar school omdat ze mee wou naar de yoga les. M’n hart maakte telkens een vreugdesprongetje. Ze zat er gewoon elke week helemaal in, ging diep in de houdingen en diep in zichzelf. Zo puur, zo mooi, zo ontroerend.

We don't use our body to get into a pose, we use the pose to get into our body.Bernie Clark